"Το ότι δεν κληθήκαμε στη διάσκεψη του Βερολίνου  ήταν λάθος, αν και  από το 2015 δεν είχαμε ποτέ κληθεί.  Ωστόσο πλέον υπάρχει και το θέμα του μνημονίου συνεννόησης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, που διαφοροποιεί τα δεδομένα" , δήλωσε στον  Status fm 107.7 Θεσσαλονίκης η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ.  

"Η  Μέρκελ υποστηρίζει ότι δε θα συζητηθούν άλλα θέματα, ωστόσο έπρεπε να κληθεί η Ελλάδα" συμπλήρωσε, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση με αφορμή δημοσίευμα της Bild που αφήνει να εννοηθεί ότι η άρνηση να συμμετέχει η Ελλάδα στο Βερολίνο είναι αποτέλεσμα πίεσης του Ταγίπ Ερντογάν η ευρωβουλευτής σχολίασε ότι "δε θα τολμούσε η εφημερίδα να γράψει κάτι τέτοιο αν δεν είναι αλήθεια. Υπάρχουν ψήγματα αλήθειας στο δημοσίευμα, καθώς η Γερμανία έχει λόγους να διατηρεί καλές σχέσεις με την Τουρκία, στην οποία θυμίζω ότι της πούλησε φρεγάτες"       

Ωστόσο "οι πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης, με την ξεκάθαρη θέση του Πρωθυπουργού για προβολή βέτο, σε περίπτωση που δεν απορριφθεί η συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας από την ΕΕ, αποδίδουν", πρόσθεσε και απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Βενιέρη ξεκαθάρισε ότι η ξεκάθαρη δήλωση για το βέτο "είναι μια δήλωση που έχει ως επακόλουθο την εφαρμογή της".

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…